Tämä sivu on tulostettu Salmisen Mansikkatilan internet-sivuilta (www.salmisenmansikkatila.com) maanantaina 18.1.2021 klo 2:08

Etusivu > Yritys

Yritys

Mansikkaa on viljelty Kauvatsan Sääksjärvellä 1920-luvun puolivälistä alkaen. Mansikka sopi hyvin Sääksjärven ympäristön pienille ja kivisille peltotilkuille antaen toimeentulon lisän pienille karjatiloille.

Näin on muotoutunut myös Salmisen Mansikkatilan historia.

Nykyiset isännät, Jermu ja Tero, ovat jo kolmannessa polvessa mansikanviljelijöitä. Tietoa ja taitoa on hankittu käytännön kokemuksen sekä kirjallisen tiedon kautta. Mansikkaa viljellään nykyajan vaatimusten mukaisesti tavanomaisin viljelymenetelmin.


Salmisen Mansikkatilalta myydään sesonkiaikana mansikkaa poimittuna ja itsepoimien. Kesän sääolosuhteista riippuen myynti alkaa noin juhannuksesta jatkuen elokuun puoliväliin asti. Lisäksi on saatavilla vadelmia, herneenpalkoja ja uusia perunoita.

Mansikkaa, vadelmaa ja hernettä myydään kotimyynnin lisäksi Salmisen Mansikkatilan omassa myyntikojussa Porin torilla ja Pick'n Payn edessä Porin Toejoella.

Kautta vuoden on myytävänä koivuklapia polttopuuksi.

Salmisen Mansikkatila • Sääksjärvi, Takalantie 23 • 32920 KAUVATSA • Puh. 0400 596 591 • salmisen.mansikkatila@pp.inet.fi